Тухел: Судија нам се извинио после утакмице

Тренер фудбалера Бајерна Томас Тухел окривио је судије за елиминацију минхенског клуба у полуфиналу Лиге шампиона и истакао да су се пољски арбитри по завршетку меча са Реалом извинили његовом тиму, преносе немачки медији.

Фудбалери Реал Мадрида пласирали су се у финале Лиге шампиона након победе над Бајерном резултатом 2:1 у другом полуфиналном сусрету.

Мадридски клуб је изборио пласман у финале ЛШ, пошто је у првој утакмици полуфинала најквалитетнијег европског клупског такмичења одиграној прошле недеље у Минхену било 2:2.
 
У Бајерну тврде да су пољске судије на челу са главним арбитром Шимоном Марчињаком оштетиле немачки клуб. Фудбалер Бајерна Матијс де Лихт је у 13. минуту надокнаде времена постигао гол, али је пре шута помоћни судија подигао заставицу. Марчињак је потом поништио гол због офсајда.
 
Уследили су протести фудбалера и тренера Бајерна, али промене одлуке није било.
 
"Катастрофа! Апсолутна катастрофа. Судије су код другог гола Реала пустиле да се акција настави. Таква су правила, игра мора да се настави. Први је грешку направио помоћни, а онда и главни судија. Јасно је да се ради о повреди правила игре" рекао је Тухел.
 
Бајерн је водио 1:0 до 88. минута, али је потом фудбалер Реала Хоселу постигао два гола и одвео је Реал у финале ЛШ.
 
"Били смо јако близу циља, али смо у 88. минуту примили гол после велике грешке до тада нашег најбољег играча (Мануела Нојера), који нас је спасавао током целе утакмице. Таква грешка мења ток игре. Шта мислим о Бернабеу? Рецимо да на судије има ефекат", рекао је Тухел.
 
Он се још једном осврнуо на поништени гол Де Лихта.
 
"Постигли смо и гол за продужетак, али нас је дотукла катастрофална одлука судија. Због тога се осећамо као да смо издани, али морамо да честитамо ривалу на победи. Судија нам се извинио после утакмице, али то нам ништа не помаже. У овако важној утакмици донети једну такву одлуку, која је против свих правила. Катастрофа, али нажалост тако је", рекао је Тухел.
 
Де Лихт тврди да му се помоћни судија извинио по завршетку меча.
 
"Ово је срамота. Помоћни судија ми се извинио после утакмице и рекао да је погрешио, али немам ништа од тога. Нисам особа која ће да криви судију за пораз, али правила су правила. Акција је по правилу требало да буде настављена. Направљена је велика грешка и то је срамота", истакао је Де Лихт.
 
Реал ће у финалу Лиге шампиона играти против Борусије из Дортмунда.
понедељак, 20. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара