Читај ми!

Фудбалска поезија у Мадриду - реми Реала и Ситија у мечу за памћење

Фудбалери Реал Мадрида и Манчестер ситија ремизирали су резултатом 3:3 у првој утакмици четвртфинала Лиге шампиона.

Невероватан меч пун преокрета, прелепих голова и неизвесности завршен је без победника, што је можда и најправеднији исход, те ће обе екипе имати подједнако добре шансе да се пласирају у полуфинале.

Најаву свега што се десило на стадиону "Сантијаго Бернабеу" фудбалски сладокусци добили су већ у другом минуту. Андриј Луњин, као и остали играчи у шеснаестрецу очекивали су центаршут Бернарда Силве са неких тридесетак метара од гола, али је Португалац имао друге планове.

Приметио је да је украјински голман ставио само једног играча у живи зид и лукаво, по земљи, успео да га савлада. Шок за публику у Мадриду која је приредила одличну атмосферу од самог почетка.

Није међутим, како то иначе бива, Реалу било потребно много да одговори. И то да одговори како само он зна, Уз доста сналажљивости и среће.

Прво је у 12. минуту Едуардо Камавинга након једне смушене реакције одбране гостију повукао лопту у средину са десног бока и шутирао, наизглед не превише опасно. На путу до гола лопта је међутим погодила Рубена Дијеша и променила правац, на шта Стефан Ортега није имао решење.

Непуна два минута касније - нови гол. Винисјус је маестрално проиграо Родрига ком је одбрана Ситија оставила читаву половину терена, коју је Бразилац у трен ока претрчао, али се спетљао и допустио дефанзивцима гостију да га сустигну. Међутим, ударац који је на крају упутио, а који је био прилично благ, закачио је Аканђија и поново нашао пут до Ортегине мреже.

Ипак, Сити није безглаво кренуо по изједначење. Знао је Гвардиола добро на који начин жели да нападне Реал, прибојавајући се нових контри, те је његова екипа контролисала посед без превише насртања.

Реал се - као што је то много пута са Анчелотијем већ радио - повукао и чекао контре из којих је имао пар одличних прилика, али су Винисијус и Родриго били непрецизни, па се на полувреме отишло са предношћу домаћих од једног гола.

У наставку је Сити агилније кренуо по нови погодак, створивши пар прилика, али је исто тако Реал на другој страни имао шансу да можда и реши утакмицу. Играло се без превише ритма до 66. минута, када је један потез у потпуности променио ток меча.

Након једног доброг напада Ситија, Џон Стоунс је проиграо Фодена на ивици шеснаестерца, а овај из два додира окренуо утакмицу наглавачке. Пријем из ког се наместио на шут, а затим пројектил у горњи десни угао Луњиновог гола. Неодбрањиво.

Само пет минута касније, током којих је Сити наставио да стрпљиво напада, Јошко Гвардиол је један лош пријем претворио у прелеп гол слабијом ногом. Одапео је стрелу у леви угао Реаловог гола и поново довео Сити у изгледну позицију пред реванш.

Не би ипак Реал био Реал, када би се тако лако предао. Играо се 79. минут када је Винисијус приметио Ернеста Валвердеа, центрирао на други крај шеснаестерца, а Шпанац у стилу Зинедина Зидана ухватио савршен волеј за нову радост домаћих навијача.

До краја меча није било више великих прилика и деловало је као да су се обе екипе умориле од резултатског и емоционалног ролекостера који је оба тима оставио у игри за пролаз даље.

Уколико реванш у Манчестеру буде и упола добар као први сусрет, биће изврстан. Овај је био савршен.

петак, 17. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара