Шампионска трка се наставља, вечити променили улоге - Партизан против Младости, Звезда дочекује Раднички

Шампионска трка се наставља. Фудбалери Црвене звезде дочекаће екипу Радничког из Крагујевца (16.00) у 26. колу Суперлиге Србије, док ће Партизан гостовати у Лучанима код Младости (13.30).

Шампионска трка се наставља, вечити променили улоге - Партизан против Младости, Звезда дочекује Раднички Шампионска трка се наставља, вечити променили улоге - Партизан против Младости, Звезда дочекује Раднички

У претходном колу Партизан је поражен од крушевачког Напретка, док је Звезда у Нишу савладала Раднички. Исходом поменутих утакмица, вечити су се заменили на лидерском месту у Суперлиги. Црвено-бели су сада први са 62, а црно-бели други са 60 бодова.

Звезда је у последњој утакмици против Радничког, у 11. колу Суперлиге, била боља у Крагујевцу - 4:3. Питер Олајинка и Мирко Иванић су постлиги по два гола. Међутим, због неправилности у протоколу, меч је регистрован службеним резултатом 3:0.

Подсећања ради, фудбалер Радничког Милош Видовић је ушао на терен пре почетка другог полувремена и у игри је провео 22 секунде, иако није био у протоколу утакмице, због чега је клуб из Крагујевца и кажњен губитком меча службеним резултатом.

Звезда бележи одличне статистичке податке од доласка Владана Милојевића. У пролећном делу шампионата црвено-бели су савладали Вождовац, Нови Пазар, Чукарички, ТСЦ и Раднички Ниш, уз реми у 172. вечитом дербију.

Раднички 1923 игра одлично у другом делу лиге, изабраници тренера Феђе Дудића направили су низ од шест победа. Редом су пред клубом из Шумадије падали Раднички Ниш, Војводина, Јавор, ИМТ, Радник и Железничар. Крагујевчани су тренутно четврти на табели националног шампионата са 41 бодом и претендују да изборе место које ће их водити у квалификације за Лигу конференција.

У претходном колу Раднички је савладао Железничар - 3:0, головима Милутина Видосављевића, Вајдија Сахлија и Луке Зорића.

Партизан по победу у Лучанима

Приоритет фудбалерима Партизана је победа у Лучанима против Младости.

Изабраницима тренера Игора Дуљаја свака наредна утакмица носи одређену дозу притиска, јер је реч о шампионској трци у којој битку воде са Звездом. Против Младости ће имати захтеван задатак, јер је екипа из Лучана ове сезоне уписала шест победа на свом терену, три ремија и три пораза.

Поред тога, црно-бели из Београда биће ускраћени за игру најбољег нападача лиге Матеуша Салдање.

Партизан је одлично започео пролећни део првенства, уписавши четири победе, али је потом дошло до резултатске кризе - реми са Звездом и пораз од Напретка. Младост је у другом делу Суперлиге уписао три победе, два ремија и један пораз, у претходном колу од ТСЦ-а - 4:1.

Партизану је неопходна победа како би показао љубитељима фудбала да је реч о краткотрајној кризи резултата, док ће се Младостборити да што пре осигура пролаз у плеј-оф Суперлиге Србије, који се завршава за још пет кола.

Суперлига Србије, 26. коло:

Субота:
Радник - ИМТ 0:1
Вождовац - Чукарички 1:1
Спартак - ТСЦ 2:4
Војводина - Нови Пазар 1:0

Недеља:
Младост - Партизан 13.30
Црвена звезда - Раднички 1923 16.00
Железничар - Јавор 18.00
Напредак - Раднички Ниш 20.00

Табела:
1. Црвена звезда 62
2. Партизан 60
3. ТСЦ 53
4. Раднички 1923 41
5. Чукарички 40
6. Војводина 40
7. Младост 36
8. Нови Пазар 35
9. Напредак 32
10. Спартак 31
11. Вождовац 30
12. ИМТ 27
13. Јавор 25
14. Раднички Ниш 23
15. Железничар 22
16. Радник 14

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара