Читај ми!

Сергеј Милинковић-Савић: Не смемо да срљамо против Бугара, битна су три бода

Српски фудбалски репрезентативац Сергеј Милинковић-Савић изјавио је да ће његов тим добро да се припреми за меч са Бугарском у последњем колу квалификација за Европско првенство 2024. и додао да очекује сигуран пласман на континентални шампионат у Немачкој.

Србија је синоћ у Београду победила Црну Гору резултатом 3:1 у мечу групе Г квалификација за ЕП 2024. Литванија и Мађарска су одиграле 2:2. Мађарска је прва на табели са 14 бодова, док је Србија друга са 13. Црна Гора је трећа са осам бодова.

Сергеј Милинковић-Савић је на мечу са Црном Гором ушао у игру у другом полувремену.

"Сигурно је да је тешко на клупи, али шта је ту је. Селектор одлучује, мотивација остаје иста без обзира да ли играм или сам на клупи за резерве или на трибинама. Ту смо сви заједно и сви имамо заједнички циљ да сваку утакмицу победимо и да остваримо што смо од првог дана желели", рекао је Милинковић-Савић, преноси Фудбалски савез Србије.

Он је истакао да репрезентативци Србије нису обраћали пажњу на изјаве црногорских фудбалера уочи меча у Београду.

"Било нам је жао што смо изгубили утакмицу у Мађарској, знамо да смо заслужили нешто више, јер смо одиграли добру утакмицу. Желели смо да одиграмо добар меч као онај у Мађарској, припремали смо се за то два дана. Сада се све поклопило, узели смо три бода. Сада ћемо да се припремимо до новембра и да одрадимо тај 'фајнал тач'", истакао је српски репрезентативац.

Србији је за пласман на ЕП довољан бод у последњем мечу квалификација за ЕП 2024. са Бугарском, који је на програму 19. новембра.

"Бугари су нам тамо узели два бода, дали смо гол у последњем минуту. Припремићемо се као и за сваку утакмицу. Не смемо да срљамо, имамо 90 минута. Битно је дамо један гол, а да не примимо ниједан и то је довољно. Битна су три бода", додао је Милинковић-Савић.

Он је похвалио атмосферу на трибинама на дуелу са Црном Гором.

"Била је одлична атмосфера после дужег времена. Навијачи су осетили да је велика важност утакмице, дошли су у великом броју и ја сам им захвалан на томе", навео је српски фудбалер.

Милинковић-Савић је подсетио да Србије није дуго играла на ЕП.

"Играо сам на два СП и јако бих волео да одемо на ЕП, јер нисмо дуго играли на континенталном шампионату. Мислим да ова екипа заслужује ЕП, то је показала на терену. Имамо сјајну групу играча и сјајну атмосферу. Мислим да то сви заједно заслужујемо, не само играчи, него и стручни штаб, Савез, држава... Сви људи у Србији очекују од нас да се пласирамо на ЕП", закључио је Милинковић-Савић.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара