ШВА - ИТА 18.00
НЕМ - ДАН 21.00
Читај ми!

Пикси за РТС: Нисмо се обрукали на Евру

Селектор фудбалера Србије Драган Стојковић Пикси истакао је након елиминације са Европског првенства да се тим који предводи није обрукао на турниру.

Фудбалери Србије окончали су Европско првенство после ремија са Данском у последњем колу групне фазе на турниру. 

"Жао ми је што нисмо направили тај мали корак да одемо даље. Са друге стране сам изузетно поносан на момке, нема разлога да сакривамо главу у песак. Напротив, мислим да су истрчали километре и да су се борили и дали све од себе", навео је селектор Стојковић после нерешеног резултата са Данском.

Данска је уписала још један реми и пласирала се у осмину финала. Пролаз у наредну рунду Данцима био најважнији, што су и остварили.

"Учинили смо све да оставимо добар утисак и што се турнира тиче, мислим да се нисмо обрукали, јер нас нико није победио са 5:0, нико нам се није смејао. Прву утакмицу против Енглеза смо одиграли баш добро, заслужили смо нешто више од пораза. Касније су утакмице биле врло специфичне, тешке, свака од њих је тешка по природи, као и ова вечерас, изузетно такмичарска. Овде се тражио један гол. Знао сам да неће бити много шанси, као против Словенаца. И да се тражи једна шанса да је сместимо у противнички гол. Идемо даље, главу горе. Момци заслужују све честитке. Ових месец дана смо много радили да поправимо дефанзивни блок, одбрана је била маестрална на овом турниру", рекао је Драган Стојковић.

Селектор Србије је навео да због резултата постоји разочарање.

Показали смо једно добро лице, нисмо се обрукали на крају, то сви ваљда могу да потврде. Ово је велики успех за српски фудбал да смо уопште дошли до Европског првенства, после много година. То не сме нико да заборави и потцењује. Ово је искуство", истакао је селектор.

Игра Србије током првенства била је офанзивна, с тим што је селектор често мењао играче у првом тиму. Стратег "орлова" је направио поређење са здравственим стањем играча на турниру у Немачкој и Катару на Мундијалу и навео да је на Евру била јако боља ситуација.

"Свесни смо чињенице да смо играли турнир где је свака утакмица важна, где морате да освежите екипу са пар играча. Не може се играти само са једном екипом из утакмице у утакмицу. То су нормалне ствари у фудбалу. Показали смо карактер, показали смо да смо тим. Резултат дође или не дође. Ево, рецимо Данска и Словенија иду даље без иједне победе. У групи је одлучивао један гол", подвукао је селектор Србије.

Србија је такмичење окончала као последња у групи Ц, јер је Словенија одиграла нерешено против Енглеске.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару