ШВА - ИТА (29. јун)
НЕМ - ДАН (29. јун)
Читај ми!

Стојковић: Митровић неће почети меч против Аустрије; Имаћемо добар тест пред Европско првенство

Селектор фудбалера Србије Драган Стојковић истакао је уочи дуела са Аустријом у Бечу да ће утакмица бити одличан тест за обе репрезентације пред наступајуће првенство Европе.

На конференцији за медије пред тренинг Србије на стадиону "Ернст Хапел" били су селектор Драган Стојковић и дефанзивац Милош Вељковић. Новинаре је занимало мишљење српског селектора о аустријској репрезентацији, односно домету на шампионату у Немачкој.

"Ради се о изузетно јакој и квалитетној екипи, веома компактној. То су показале квалификације, али и пријатељске утакмице које су играли и решили у своју корист. Уосталом, зато смо их и изабрали, јер је меч са таквом селекцијом добар тест пред важно и захтевно такмичење какво је Првенство Европе. Имају одличан тимски дух, али и индивидуалне квалитете високог нивоа. Сабицер, Лајнер, Арнаутовић… заиста имају доста сјајних играча. Могу много тога да постигну на првенству Европе, штета што се Шлагер повредио, али дефинитивно могу много да направе", рекао је селектор Србије.

Селектор је навео да се Александар Митровић јуче прикључио екипи и да неће почети меч против Аустрије, јер како је нагласио не жели ништа да ризикује. Никола Миленковић је јуче играо за Фјорентину, тако да ни он неће бити у конкуренцији за меч са Аустријом, вероватно и Лука Јовић који се вратио са далеког пута.

"Велико такмичење представља велики изазов и свако иде са циљем да оствари што бољи резултат. Нико у Немачку не иде због туризма, него да направи искорак, себе и нацију учини поносним. Шансу која се пружа морамо да искористимо. Гледајући све аспекте које пружа свака утакмица, Србија мора бити на стопостотном нивоу. Систем? Причамо, гледамо кроз рад да нађемо најбоље решење. Оно што будете видели, то ће бити и најбоље, по неком мом мишљењу. Важно је да играчи разумеју захтеве игре, а оно што се сви слажемо, јесте да овако велико такмичење тражи страховито велику потрошњу и ту морамо бити на нивоу који је потребан", јасан је селектор Драган Стојковић.

Стојковић је рекао да је репрезентација желела да игра против јаког тима.

"Без обзира што је пријатељски меч он има важност, јер има утицаја на психолошки моменат за сваку селекцију која тражи добар импулс пред утакмице на шампионату. Колико су мотивисани, говори чињеница да су победили и у пријатељским утакмицама које су играли протрив јаких ривала. Дакле, веома мотивисана и физички спремна екипа. Имају германски менталитет, иду увек на победу. Очекујем да одиграмо једну квалитетну утакмицу", истакао је Стојковић.

Милош Вељковић је по доласку на стадион разменио неколико реченица са аустријским играчима које познаје из Бундеслиге.

"Имамо добру атмосферу, све је добро. Спремамо се и бићемо физички на топ нивоу. Ово је за нас добра проба, добар тест против јаког противника. Видећемо сутра на којем се тренутно  нивоу налазимо", рекао је Милош Вељковић.

Дуел Србије и Аустрије можете пратити у директном преносу на РТС1, од 20.45.

петак, 28. јун 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару