Читај ми!

Београд кандидат за Европско првенство у атлетици 2028. године

Европска атлетика (ЕА) потврдила је да је Београд званично постао кандидат за организацију Европског првенства 2028. године, саопштио је Српски атлетски савез.

Кандидатура Београда долази као резултат вишегодишњег и беспрекорног рада у оганизацији међународних такмичења, чиме је Србија добила поверење Европске атлетике, истичу из Српског атлетског савеза (САС).

У конкуренцији за домаћинство налази се и пољски град Хожов, у којем је организовано такмичење Дијамантске лиге и који је већ био домаћин Европског тимског првенства.

"Предстоји нам серија састанака и посета са представницима Европске атлетике, где ће се детаљно размотрити сви захтеви који морају бити испуњени за организацију овог спортског спектакла. Највећи изазов биће изградња националног атлетског стадиона по највишим европским и светским стандардима, који ће обухватити сав неопходан пратећи садржај за атлетска такмичења највишег ранга", наведено је у саопштењу Савеза.

САС подсећа да је Београд већ био домаћин Европског дворанског првенства 2017. године, Светског дворанског првенства 2022, као и Светског првенства у кросу 2024.

"Ова кандидатура је историјска шанса за српски спорт да се позиционира на мапи највећих атлетских догађаја у свету и прилика да Београд постане епицентар европске атлетике 2028. године", пише у саопштењу.

САС наводи да овај подвиг не би био могућ без огромне подршке Републике Србије и председника Александра Вучића, који је, како кажу, пружао константну подршку развоју српске атлетике током претходних година.

петак, 06. септембар 2024.
32° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару