Комплетирана златна колекција – Ангелина Топић је светска јуниорска првакиња

Српска скакачица увис Ангелина Топић прескочила је у финалу 1,91 метар и освојила златну медаљу на Светском првенству за јуниоре у Лими.

Ангелина Топић била је без конкуренције у борби за злато на јуниорском Светском првенству. Једина је прескочила летвицу постављену на 1,91 метар.

Рушила је Топићева два пута на висини 1,89, али све остале прескочила у првом покушају. 

Сребрну медаљу освојила је Изабел Луисон из Аустралије, а бронзану Кармен Брус из Естоније. Обе такмичарке прескочила су 1,89.

Била је велика жеља Топићеве да се окити светском златном медаљом у јуниорској категорији будући да јој је измакла пре две године у Калију, када је освојила бронзану. Тада ју је, као и већи део српске репрезентације омео стомачни вирус. Поред непредвиђене ситуације успела је да изађе на залетиште и прескочи 1,93.

Топићева је сада објединила титуле европске и светске првакиње до 20 година. На прошлогодишњем јуниорском Европском првенству у Јерусалиму победила је резултатом 1,90.

Претходно је већ носила епитет најбоље европске скакачице увис у категорији до 18 година, када је, такође у Јерусалиму, прескочила 1,92.

Наступ Ангелине Топић у Лими био је неизвестан због недавне повреде коју је доживела у квалификацијама на Олимпијским играма у Паризу, али за непуне четири недеље успела је да опорави скочни згоб и врати се на недостижне висине за остале скакачице.

Стопама тренера и оца Драгутина Топића, Ангелина је неприкосновена у јуниорској конкуренцији, али је озбиљна такмичарка и у сениорској категорији. Почетком јуна освојила је сребрну медаљу на Европском првенству у Риму, када је прескочила само центиметар мање од личног и национаног рекорда – 1,97.

Ово је друга медаља за Србију у Перуу, пошто је сребрну освојио Лука Бошковић у скоку даљ, такође Топићев ученик.

недеља, 01. септембар 2024.
23° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару