Читај ми!

Прва клапа серије "Нобеловац“ у Музеју Иве Андрића

У четвртак, 7. септембра почело је снимање нове игране серије "Нобеловац“ у продукцији Редакције драмског и домаћег серијског програма РТС-а. Серија од осам епизода бавиће се животом нашег нобеловца, Иве Андрића са главним фокусом на тренутак када је аутор романа "На Дрини ћуприја“ добио Нобелову награду за књижевност, 1961. године, али, кроз својеврсну унутрашњу драму главног јунака, покриваће и драматичне године књижевног стварања током Другог светског рата, као и Андрићев живот у послератном Београду.

Прва клапа пала је на локацији Андрићеве задужбине, у Музеју Иве Андрића, на Андрићевом венцу, а снимање ће трајати до децембра. Поред Београда и околине, снимаће се и у Херцег Новом, Сарајеву и Вишеграду.

Креатори серије су Тихомир Станић, Иван Велисављевић и Владимир Рогановић. Сценарио потписују Иван Велисављевић и Јелена Мијовић и сарадници на сценарију Александар Новаковић и Тихомир Станић.

Редитељ серије је Тихомир Станић са коредитељем Боришом Симовићем.

Главне улоге поверене су Тихомиру Станићу који ће играти Иву Андрића, Селми Алиспахић као Милици Бабић, док ће младог Андрића играти Игор Јуринић.

У серији играју Владан Гајовић, Бојан Жировић, Бранка Шелић, Бојана Зечевић, Петар Новаковић, Светозар Цветковић, Миливоје Обрадовић, Слободан Бештић, Александра Плескоњић, Вахид Џанковић, Небојша Миловановић и многи други.

Директор фотографије је Пабло Феро, сниматељ звука Владимир Стошић, костимографкиња Невена Миловановић, маскерка Дубравка Бушатлија, сценографкиња Валентина Попржан, директор филма Сретен Мијовић, монтажерка Снежана Ивановић.

Извршни продуцент серије је Тихомир Станић, супервизор продукције Марија Берета, а уредник серије Кристина Ђуковић.

 

субота, 27. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво