Чујте и почујте – у „Плавој птици“ нови конкурс!

Драги другарићи, можда сте чули и видели у емисији 24. новембра 2012. године (ако нисте, можете је погледати на нашем сајту у рубрици „видео“), расписан је конкурс за три најбоља цртежа на тему – најбољи пријатељ или пријатељица Плаве птице. Конкурс је отворен до 20. децембра 2012. године. Три најбоља рада биће награђена!

Шта сад ви треба да радиш? Као прво - да пустиш машти на вољу! Да размишљаш и размашташ се - ко је или ко би могао да буде најбољи пријатељ наше Плаве птице, радознале летачице? Да ли је то нека друга птица или нека друга животиња? Или можда нека особа? Или можда неко сасвим чудно биће? О свему томе можеш да мислиш и нека твоја машта не зна за границе!

Е, кад смислиш ко би био тај пријатељ или пријатељица, ти лепо, по саветима нашег сликара Славка Крунића, изабери технику у којој ћеш радити - да ли ће то бити цртеж, или акварел, или можда пастел... темпера ... уљане боје... Или можда неки компјутерски програм - о томе можеш да одлучујеш само ти! Плава птица се у то не меша!

Онда лепо мало уживаш цртајући и бојећи. Па ако ниси задовољан, једноставно бациш папир у канту за смеће... Или се посаветујеш са другарима... И све тако - док не завршиш своју маштарију! Онда лепо ставиш свој рад у коверат и пошаљеш на адресу:

За емисију „Плава птица"
Таковска 10
11 000 Београд

А са друге стране коверте, као што смо од Бојана научили, напишеш своје има и презиме и адресу на којој станујеш.

Или можда нацрташ нешто и пошаљеш нам путем мејла: plava.ptica@rts.rs

Не би било лоше да нам уз рад доставиш и свој број телефона како бисмо могли брзо да те контактирамо уколико победиш. И оно што је јако важно - пазиш да твој рад стигне до нас до 20. децембра, јер ће већ 21. децембра заседати стручни жири у саставу: Осман, Борка, Бојан, Славко Крунић и Оки Палета и одлучити која су три рада најбоља. А онда у новогодишњој емисији следи додељивање награда!

Дакле, све је врло једноставно, ти нацрташ нешто на тему „Најбољи пријатељ или пријатељица Плаве птице", пошаљеш нам рад поштом или мејлом, жири донесе одлуку о радовима и можда баш ти добијеш неку занимљиву награду.

Оловке, боје, креде или компјутерског миша у руке и на посао! Једва чекамо да видимо како све могу да изгледају пријатељи Плаве птице!

Лет лет!

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара