Читај ми!

Шта радује, а шта мучи нашу децу: "Важне ствари“ – нова емисија на РТС

Од 21. септембра, суботом у 12.45 на Првом програму РТС-а гледамо емисију "Важне ствари“. Овај код нас до сада невиђени формат даће нам ексклузивну прилику да завиримо у тајне најмлађих и да "из прве руке“ сазнамо шта их радује, ко их љути, шта их мучи, кроз које фазе одрастања пролазе, да ли се неко заљубио, о чему размишљају кад остану сами...

Много се говори о томе како су данашња деца другачија, да не цене праве вредности и да их скоро ништа не занима... Да ли је баш тако, проверићемо кроз разговор са онима који о томе највише знају, а то су управо – деца!

И деца, као и одрасли, имају стрес када се нађу пред камерама и рефлекторима. Зато су у "Важним стварима“ камере сакривене, а младе и паметне муштерије препуштене су фризеру Борку, који са њима разговара у свом малом фризерском салону, док им прави фризуру који су сами пожелели. Борко својим муштеријама не поставља тешка питања, већ их пушта да сами кажу шта су за њих "важне ствари“.

Из бројних разговора открићете један предивни шарени универзум - у њему живе деца која се озбиљно баве спортом и говоре о својим успесима и неуспесима; у том универзуму живи девојчица која нема пигмент и зато мора да се крије од Сунца, али је срећна јер има пријатеље и две маце које се стално свађају. Упознаћете девојчицу која уме да комуницира са својим папагајем, дечака који пише књигу којом жели да спречи еколошку катастрофу, децу која живе у не увек срећним породицама, али и децу која су пореклом са два континента. Открићете много веселих и тужних дечијих прича које ће вас уверити да данашња деца пролазе кроз неке нове дилеме, али да их и даље радују мале ствари... као што је, рецимо - сладолед!

Уредница пројекта је Јелена Попадић Сумић, продуцент Милан Стојановић, редитељка Јелена Гавриловић, фризер је Борко Јеленић, директор фотографије Милан Ракић. Пројекат је урађен у сарадњи Редакције дечјег програма РТС-а и продуцентске куће "Sense Production“. 

среда, 11. септембар 2024.
23° C

Коментари

Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Nije realno
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи