Читај ми!

На Песми Евровизије у Малмеу учествоваће 37 земаља

Европска радиодифузна унија објавила је да ће се на предстојећој Песми Евровизије која се одржава следеће године у Шведској такмичити извођачи из 37 земаља.

Након овогодишње победе Лорин, одлучено је да ће се наредно такмичење за Песму Евровизије одржати у Малмеу од 7. до 11. маја.

Утврђен је и број земаља учесница. На евровизијској сцени у Малмеу наступиће такмичари из 37 држава.

Осим домаћина Шведске, учествоваће и све земље "велике петорке" – Велика Британија, Италија, Немачка, Француска и Шпанија, а после 31 године на Песму Евровизије враћа се Луксембург.

Од држава бивше Југославије ће, као и прошле године, учествовати Србија, Хрватска и Словенија.

Такмичиће се и Албанија, Аустралија, Аустрија, Азербејџан, Белгија, Грузија, Грчка, Данска, Естонија, Израел, Ирска, Исланд, Јерменија, Кипар, Летонија, Литванија, Малта, Молдавија, Норвешка, Пољска, Португалија, Сан Марино, Украјина, Финска, Холандија, Чешка и Швајцарска.

Постоји могућност да се и Румунија прикључи такмичењу, пошто се и даље воде преговори о учешћу са румунским јавним сервисом.

Песма Евровизије одржаће се у "Малме арени". Прво полуфинале је планирано за 7. мај, друго два дана касније, док је велико финале заказано за 11. мај. Слоган такмичења, како је раније најављено, неће се више мењати, па ће се и такмичење у Малмеу одржати под геслом "Уједињени музиком".

уторак, 28. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије