Читај ми!

Теја Дора о „Рамонди“ и Малмеу: Емоција је превладала, све је искрено, и дошло из срца

Песма „Рамонда" Теодоре Павловске –Теја Доре, победила је на фестивалу „Песма за Евровизију" и представљаће Србију на Евросонгу у Шведској у првом полуфиналу седмог маја. Теја Дора је у финалу освојила највише гласова публике и жирија, а велико финале пратило је 1.645.000 гледалаца.

Победила је мелодија, симболика и добра песма – то су коментари публике после проглашења победе Рамонде на „Песми за Евровизију".

Теја Дори је уручена награда и карта за Малме где ће у мају представљати Србију на Еуросонгу.

„Велика је част. Не могу да верујем да ћу да представљам Србију на Еуросонгу у Малмеу. Биће спектакуларно, даћу све од себе, и представићу Србију у најбољем светлу. Све је искрено, све је дошло из срца и мислим да је емоција превладала. Људи су се пронашли онако како треба, и много ми је драго због тога”, рекла је Теја Дора.

Велико финале Песме за Евровизију на Првом програму РТС-а пратило је 1.645.000 гледалаца, и било је најгледанији садржај у ударном термину од 21 сат.

Сваки четврти гледалац телевизије пратио је РТС-ов шоу-програм који је трајао три и по сата, уз остварен удео у гледаност од 25 одсто.

Чак 95 хиљада људи гледало је уживо проглашење победника на Јутјуб каналу РТС-а, што је својеврсни рекорд на овим просторима, а већ сада финале има више од 700.000 прегледа и налази се на другом месту у Србији.

Неколико недеља припреман је спектакл у оквиру којег је одабран представник Србије за Еуросонг.

„Када се са главном музичком сфером испуњеном новим песмама на телевизијској сцени РТС-овог фестивала `Песма за Евровизију` направила симбиоза са покретним сликама, анимацијом, специјалним ефектима, елементима театра, мјузикла, резултат је програм који иде у корак са најавременијим тенденцијама, који креира и реализује тим наших колега”, изјавила је Сандра Перовић, гглавна и одговорна уредница Забавног програма РТС-а.

Током фестивала, текстови на порталу РТС-а о Песми за Евровизију били су најчитанији, ТикТок налог РТС Звук имао је више од четири милиона прегледа, док је на друштвеној мрежи X званична ознака фестивала био је један од најпопуларнијих.

Број пристиглих СМС порука је 206.499, што је још један рекорд. Целокупан приход од СМС-а, РТС је донирао Удружењу „Звончица”, за помоћ деци оболелој од малигних и ретких болести.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара