Читај ми!

Свечано отворена „Дечја песма Евровизије“ у Јеревану – жребом утврђен редослед наступа

У Јеревану је одржана свечана церемонија отварања јубиларне 20. „Дечје песме Евровизије“ на којој ће се такмичити млади певачи из 16 земаља. Србију представља Катарина Савић са песмом „Свет без граница“.

Свечано отворена „Дечја песма Евровизије“ у Јеревану – жребом утврђен редослед наступа Свечано отворена „Дечја песма Евровизије“ у Јеревану – жребом утврђен редослед наступа

Раскошно окићен у духу Божића, Јереван је окупио такмичаре из 16 земаља. Захваљујући беспрекорној организацији, церемонију отварања пратио је велики број гледалаца на централном тргу у Јеревану, али и испред екрана, јер су телевизијски и интернет пренос пратили милиони гледалаца.

Такмичари су са делегацијама својих држава прошетали црвеним тепихом, а затим и испратили жреб којим је одређен редослед свих наступа:

1. Холандија

2. Пољска

3. Казахстан

4. Малта

5. Италија

6. Француска

7. Албанија

8. Грузија

9. Ирска

10. Северна Македонија

11. Шпанија

12. Велика Британија

13. Португал

14. Србија

15. Јерменија

16. Украјина

Такмичари су након жреба упалили украсе на јелци постављеној на главном Тргу и покренули талас расвете који је осветлео цео град.

Поред пријатељских сусрета са другим такмичарима, целокупна атмосфера је донела осећај о ком говоре такмичари из претходних година, а то је да се енергија евровизијског такмичења не може предвидети ни замислити, већ се само може доживети на овом планетарно популарном такмичењу.

За све гледаоце из Србије и дијаспоре постоји могућност да учествују у гласању и допринесу добром пласману Катарине Савић. Гласа се бесплатно на сајту jesc.tv од петка 9. децембра, до директног преноса у недељу 11. децембра са почетком у 16h.

Катарина Савић са песмом „Свет без граница" наступа под редним бројем 14.

На сајту jesc.tv се поново може гласати и у недељу након извођења свих шеснаест песама. Ваш глас се убраја у половину бодова које такмичари добијају од гледалаца, док други део бодова дају национални жирији осталих земаља.

Гласајте за Катарину Савић под редним бројем 14 и завртите магију - као што гласи и слоган овогодишњих такмичења у Јерменији.

субота, 18. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара