Читај ми!

Синан Wiwibloggs: Песма за Евровизију је једно од најпопуларнијих националних такмичења у Европи

„Песма за Евровизију“ привлачи све већу пажњу страних новинара. Синан Садула са портала Wiwibloggs већ другу годину заредом прати фестивал у Београду. У разговору за Интернет портал РТС-а истиче како је такмичење подигнуто на виши ниво квалитетним песмама и модерним наступима.

Након две полуфиналне вечери, у којима је изабрано 16 финалиста, вечерас се одржава финале „Песме за Евровизију“ након којег ћемо сазнати ко ће отпутовати у Ливерпул и представљати Србију на „Евросонгу“ у мају.

Међутим, домаћи избор који се одржава у РТС-овом ТВ центру у Кошутњаку, привлачи све већу пажњу страних новинара. Међу њима је и портал Wiwibloggs који један од најпопуларнијих међу евровизијским обожаваоцима.

Новинар тог портала Синан Садула већ другу годину заредом прати „Песму за Евровизију“. За Интернет портал РТС-а наводи како је фестивал за кратко време постао један од најважнијих и најпраћенијих у евровизијској сезони.

„Квалитет песама, продукција, костими и цела сценографија су на вишем нивоу у односу на претходне верзије националних избора Србије“, рекао је Синан.

У поређењу са прошлом годином, сматра да је укупан квалитет овогодишњег фестивала на вишем нивоу.

„Има много више песама које би могле одлично да прођу на 'Песми Евровизије'. Све је много брже. Заиста сам срећан што поново могу да присуствујем 'Песми за Евровизију' и величанствености такмичења“, истакао је новинар портала Wiwibloggs.

Додао је како се на његовој плејлисти налази више од 10 песама са овогодишњег српског такмичења и да их свакодневно слуша.

„Мислим да српски језик одлично звучи у евровизијским песмама. Начин на који извођачи певају је заиста прелеп“, навео је Синан Садула.

Говорећи о песмама које су друге земље изабрале, Синан је рекао како ове године има доста различитих стилова.

„Већ имам песме које волим да слушам. Такође, има и песама које још нису победиле на својим националним такмичењима за које очекујем да ће победити у Ливерпулу. На пример, Лорин из Шведске. Мислим да ће сцена 'Песме Евровизије' бити разноврсна уз толико различитих култура“, навео је Синан.

Истиче да му је у плану да извештава из Ливерпула и да је дуго очекивао да Велика Британија буде домаћин „Песме Евровизије“.

„Мислим да ће нам Ливерпул пружити спектакуларан шоу и да ће одати почаст прошлогодишњој победи Украјине. Овогодишњи 'Евросонг' имаће огроман утицај и биће важан за цео свет. Славићемо различитост, делићемо специјалне тренутке и изражаваћемо нашу љубав према доброј музици“, поручио је Синан Садула.

Вечерас ћемо, након финала „Песме за Евровизију“, сазнати ко ће представљати Србију у Ливерпулу. Директан пренос од 21 час можете пратити на РТС 1, РТС Свет, РТС Планети и на Интернет порталу РТС-а. 

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара