Читај ми!

Шест песама које нису победиле, али су обележиле финале Евросонга

За нама је крајње занимљиво финале "Песме Евровизије" током којег смо чули различите музичке жанрове, али смо и, чини се, добили доста хитова које ћемо слушати током предстојећег лета.

Шпанија – Чанел – SlowMo

Сјајним наступом, али и личном атрактивношћу, Чанел из Шпаније плени евровизијском сценом и тера вас да њен наступ гледате изнова и изнова. Унапређење које је обавила у Торину убацивши у песму традиционалне шпанске елементе, потврђује да је Шпанија напокон послала што се и очекивало. Ђускаћемо у SlowMo цело лето!

Велика Британија – Сем Рајдер – Space Man

Када будемо решили да мало одморимо од брзих ритмова, ту је Сем из Велике Британије да нас смири. Глас који поседује један од најпопуларнијих тиктокера тера вас да зажмурите, а и врло лако можете да замислите да сте у свемиру, баш као и протагониста ове песме.

Норвешка – Subwoolfer – Give That Wolf a Banana

Најинтригантнији учесници овогодишњег такмичења били су Норвежани. Заправо, у питању је бенд који је "стигао са Месеца" и још се привикава на земаљске обичаје. Међутим, чини се да су се брзо навикли на земаљску музику, пошто су направили хит који ће се слушати у клубовима широм Европе.

Шведска – Корнелија Јакобс – Hold Me Closer

Емотивном баладом и специфичним гласом шведска представница Корнелија Јакобс залудела је дворану у Торину, али и велики број гледалаца крај малих екрана. Тешку љубавну причу пренела је у сјајну песму која ће се слушати и после "Евросонга".

Молдавија – Zdob şi Zdub – Trenulețul 

Није ни чудо што је Молдавија од публике у Србији добила 12 поена, пошто песма која је стигла из те источноевропске земље звучи као многи хитови у Србији. Молдавце ћемо памтити као весељаке који су размрдали сцену, а врло је могуће да ћете их чути и на журкама у Србији.

Србија – Констракта – In corpore sano

Нисмо субјективни, већ потпуно објективно стављамо и представницу Србије на наш списак, због тога што је успела да допре до публике широм Европе. Томе у прилог говори податак да гледаоци из свега пет земаља нису доделили бодове Констракти. И шта ћемо сад? Да слушамо нашу сјајну Констракту!

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара