Читај ми!

Украјина победник Песме Евровизије, Србија и Констракта на сјајном петом месту

На "Песми Евровизије" у Торину победила је, захваљујући гласовима публике, Украјина, којој је то трећа победа на највећем музичком такмичењу у свету. Представница Србије Ана Ђурић Констракта на сјајном петом месту!

Из оба полуфинала у вечерашње финале пласирало се по десет представника, а такмичари из "Велике петорке" - Велике Британије, Немачке, Француске, Шпаније и Италије, која је и домаћин, према правилима директно иду у финале.

Осим представнице Србије, у финалу "Песме Евровизије" наступају такмичари из Чешке, Румуније, Португалије, Финске, Францсуке, Швајцарске, Норвешке, Јерменије, Италије, Шпаније, Холандије, Украјине, Немачке, Литваније, Азербејџана, Белгије, Грчке, Исланда, Молдавије, Шведске, Аустралије, Велике Британије, Пољске и Естоније. 

Наступ Ане Ђурић Констракте у другом полуфиналу на Јутјубу забележио је више од три милиона прегледа за мање од два дана.

Из Србије не може да се гласа за наше представнице, али је то могуће из иностранства, из 39 земаља које су такође део овогодишњег такмичења.

Пренос великог финала "Песме Евровизије" почиње у 21 час, уз директан пренос на телевизијским каналима РТС 1 и РТС Свет, Првом програму Радио Београда, као и путем мултимедијалне платформе РТС Планета. Текстуални пренос и коментари на Интернет порталу РТС-а.

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара