Дејану награда немачког "Успех магазина"

Први Србин добио је награду за један од 100 Top Coach/саветника немачког говорног подручја. За аутора више књига о личном развоју и мастер коуча Дејана Секулића то је велика ствар, каже скоро као "као олимпијско злато".

Реномирани немачки Успех магазин (Erfolg Magazin) управо га је прогласио за топ 100 тренера/саветника, на чему је Дејан веома захвалан, јер је први из земаља бивше Југославије који је то постигао. Међутим, није то прва награда коју је Дејан Секулић од тог магазина примио. Пет пута заредом су га прогласили и за ТОП стручњака за развој потенцијала и самомотивацију.
 
"Ова награда ми много значи, али оно што ме највише радује је то што својим деловањем могу да допринесем да овај свет буде мало бољи. Знам зашто сам пре неколико година уопште кренуо на тај пут и да радим то што радим, наиме да помогнем људима да превазиђу препреке, да развију свој потенцијал и привуку више успеха, среће и животне радости у своје животе. То је мој разлог и изузетно сам срећан када ми људи пишу и кажу да су моје књиге или курсеви позитивно утицали на њихове животе", искрен је Дејан.

На питање због чега га то уопште толико мотивише, Дејан одговара да је одговор врло једноставан -  његова лична животна  прича.

Као мали, Дејан Секулић је био јако разрок и изузетно срамежљив. Ова комбинација му је, нажалост, брзо донела печат заосталог дечака у развоју. Неки од стручњака који су вршили тестове за упис у школу, оценили су га недовољно интелигентним и изразили сумњу да може уопште учествовати у настави. Родитељима је саветовано опхођење као према детету са посебним потребама.

Наравно, као што би сваки други шестогодишњак, и Дејан је усвајао предрасуде своје околине, не преиспитујући их. То је имало погубне последице на његово самопоштовање, самопоуздање, место у друштву и школски успех. Доживљавао је увреде и од учитеља и од ђака. Сматрало се омањим чудом што је успео завршити средњу школу.

Тајна која се крила иза тога била је једноставна: у средњој школи је коначно пронашао наставника који се према њему односио хумано, у складу са његовим стварним потенцијалом.
 
Дејане, шта за тебе лично значи успех?

"Сада ћу вероватно разочарати многе људе, али то није много новца, нови ауто или велики стан. Не кажем да је то лоше, али тренутно живимо у неком времену у коме је успех скоро искључиво повезан са материјалним стварима, али иза упсеха се крије много више од тога и успех за свакога значи нешто друго.

Ако уопште постоји дефиниција успеха, онда су то за мене реченице од Ралфа Валоа Емерсона - смејати се, освојити дечју љубав, поднети издају лажних пријатеља, учинити свет мало бољим него што је био када смо ми дошли... Шта је успех? Побољшати друштвене односе и помоћи људима да постану здравији... Знати да је барем једној особи живот бољи од како ти постојиш. То је успех."
 
Шта би саветовао људима који још увек имају снове у животу?

"Имајте храбрости да следите своје снове, без обзира шта сумњичави и циници кажу. Радите на свом потенцијалу – сваки дан. Верујте у своје снове и никада не одустајте.

Знам, биће дана када желите да одустанете, то је људски и до неке мере и нормално. Али са тиме сахрањујете своје снове, зато, никада не престаните да се борите за оно што вам је важно и у шта верујете."
 
  Посебно захвалан
 
"Желео бих да се захвалим свим људима који су ме пратили и подржавали последњих неколико година, посебно мојој супрузи и деци!
Хвала свима који су веровали у мене, али желим да се захвалим и онима који нису и који су ми се смејали, јер су ми дали пуно снаге и мотивације. Хвала и вама, јер и вас ја волим. У мом срцу нема конкуренције, само љубави.

Али оно најбоље тек долази: Дејан и даље ради на новим производима које ће људима, који желе да раде на себи, да помогну да ојачају свој потенцијал и да побољшају квалитет свог живота. Ова награда је потврда за оно што радим, али дефинитивно неће бити разлог да смањим темпо, баш напротив, она ми даје још већу мотивацију – оно најбоље тек долази.

Будите срећни, кад год можете и где год то можете, јер срећа воли срећне људе", завршава охрабрујућим саветом наш саговорник Дејан Секулић.

четвртак, 12. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи