ФК "Карађорђе" победник Србијаде у Милвокију

Чланови Фудбалског клуба "Карађорђе" из Кливленда и њихови навијачи прославили су освајање првог места на турниру Србијада, одржаном у Милвокију. На финалној утакмици савладали су екипу Уједињених Срба из Чикага резултатом један према нула.

"Све у свему организација је била супер, турнир је добар. Све најбоље свим екипама у будућим турнирима и ако Бог да видимо се у Кливленду следеће године", каже Синиша Убипариповић из Карађорђа.

"Јесте ви играли фудбал и изван Карађорђа?"

"Да, играо сам мали фудбал у Партизану."

Србијада се сваке године одржава у другом америчком граду, а 60 тимова дошло је из српских заједница у разним местима, као што су Лас Вегас, Вашингтон, Атланта и Чикаго.

На додели пехара, представници Генералног конзулата Србије из Чикага предали су победницима специјалне награде, које су стигле из Београда.

Конзул Андрија Зечевић нам саопштава:

"Од поклона смо спремили дрес репрезентације Србије са задњег Светског првенства и спремили смо донацију од Фудбалског клуба Црвена звезда. Овим путем се захваљујем председнику клуба Звездану Терзићу."

Турнир се игра на терену цркве Свети Сава у Милвокију, а организатор је био тим Уједињени Срби из Милвокија.

Председник Црквеношколске општине Мирослав Јовић каже да је успешан турнир плод рада великог броја волонтера.

"Ово је 31. Србијада и један од оснивача Србијаде или покретач идеје за Србијаду јесте био наш клуб Уједињени Срби из Милвокија који и слави ове године јубиларну шездесетогодишњицу. Тако да се поклопило. Задња Србијада овде је била 2014. године, 50. годишњица нашег клуба. Сви су веома задовољни до сада, само сам чуо позитивне коментаре."

Денис Боројевић из ФК Карађорђе каже:

"Ове године се десило да и први тим као и тим играча преко 30 година освоји прво место. Тако да је то дружење заједничко и већ годинама освајамо турнир. Карађорђе постоји од 1959. године и ми смо наставили ту традицију."

Србијада је највећи српски фудбалски турнир у Северној Америци а важан је и зато што окупља Србе са свих страна Америке и Канаде.

уторак, 10. септембар 2024.
18° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару