Бициклисти из Ковачице у нашој Амбасади у Стокхолму

Амбасада Републике Србије у Стокхолму имала је част да угости петочлану породицу Сандић, која је након 66 дана и више од 2.500 километара путовања бициклима стигла на циљ у Гетеборг 31. августа. Ово је друго путовање породице Сандић кроз Европу на бициклима, током којег су посетили неколико наших дипломатско-конзуларних представништава.

Током пријема у Амбасади, породица Сандић поделила је своја занимљива искуства са овог узбудљивог путовања. Њихов подухват је од самог почетка наишао на подршку представника српске дијаспоре и бројних удружења, што је значајно допринело јачању веза међу Србима у дијаспори и промоцији српске културе.

Скуп је отворила Мила Опалић, координатор за дијаспору, која је истакла важност оваквих иницијатива. Амбасадор Јелена Чукић Матић је још једном честитала породици Сандић на овом изузетном подухвату и захвалила свима који су учествовали у организацији и подршци овог догађаја.

Посебно издвајамо активности и подршку српског удружења Creative Communication Initiative из Гетеборга, као и удружења из Солне и Содертеља. Издвајамо и представника наше дијаспоре, Владу Вељића, предавачу на Бритиш скул у Стокхолму, чија је породица била домаћин породици Сандић током њиховог боравка у Стокхолму.

уторак, 10. септембар 2024.
18° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару