Гујон: Обновили смо основну школу "Вук Караџић“ у Лепини на КиМ

Хуманитарна организација „Солидарност за Косово“ чији је оснивач Арно Гујон, у сарадњи са Епархијом рашко-призренском, обновила је Основну школу „Вук Караџић“ у Лепини код Липљана.

Основну школу у Лепини похађају ученици околних села, Радева, Батуса, Скуланева, а њене просторије користе и Средња пољопривредна школа, гимназија из Липљана, као и вртић “ Сунце“.

За реновирање школе уложено је преко 72.000 евра а замењена је комплетна столарија, саниран је кров, урађени су нови тоалети, реновирана је фискултурна сала и урађена је нова електроинсталација.

„Све смо ово урадили да би деци било удобније, лепше и топлије у њиховим учионицама. Сигуран сам да ђаци неће препознати своју школу када поново уђу, и седну у ђачке клупе. То ће им бити додатан подстрек да буду бољи и успешнији у свом школовању. Овакви пројекти шаљу поруку солидарности и подршке, показујући да српски народ на Косову и Метохији није заборављен и да има пријатеље широм света који су спремни да помогну“, рекао је Гујон.

Директорка ОШ „Вук Караџић“ Зорица Талић истиче да је на школи пуно тога урађено и да је помоћ од великог значаја, како за ученике, којих има близу 100, тако и за раднике ове школе.

 


„Ова помоћ нам је од великог значаја, на нашој школи је доста тога урађено. Реновирани су комплет прозори и врата. Пре тога је стварно било оронуло, дувало је са свих страна. Кровни прозори су прокишњавали. Ми смо задовољни, захвални Епархији рашко-призренској, француској организацији „Солидарност за Косово“, свим људима добре воље који су нам помогли да наша школа изгледа много лепше“, рекла је Талић.

 


Хуманитарна организација „Солидарност за Косово“ је у претходних 13 година укупно реновирала 53. школе широм Косова и Метохије у вредности од преко милион и триста педесет хиљада евра.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије