Сваки комплимент дарује отаџбини

Слађана Милошановић, родом из Мајданпека, сликарка која више од двадесет година живи у Италији, недалеко од Тревиза, своје поштоваоце и симпатизере обрадовала je још једном колективном изложбом, у организацији одељења за културу Општине Лоређа и Удружења уметника слободног уметничког круга чија је чланица и сама сликарка.

Пре само два месеца уметница је излагала заједно са својим колегама сликарима у Кастелфранку, градићу на северу Италије.

Своје емоције поводом ове нове изложбе, која ће бити доступна свим посетиоцима до 23. јуна, сликарка Милошановић открива:

„Свечано отварање изложбе је било 26. маја, у Вили Рана, у Лоређи, близу Тревиза, али као и увек ја се одушевим беспрекорном организацијом, овога пута и у присуству критичарке, Марије Лице, у присуству многобројних радозналих посетилаца и  градоначелнице, Мануеле Марангон, која је званично, у име општине, поздравила све присутне.

Атмосфера која је владала на изложби је била, мало је рећи, дивна, а у тренутку самог отварања било је преко 60 посетилаца који су дошли да обиђу и присуствују свечаности. А сви ми уметници добили смо јако високе оцене и комплименте, а они су нам морална плата, вреде више од било које финансијске надокнаде. То нам је такође велики подстрек и инспирација, као и замајац за даље стваралаштво. Присутни су, нарочито после критике, желели лично упознавање са ауторима слика. Оно што ме је посебно обрадовало је што су пожелели да фотографишу и сликара и његово уметничко дело, како би нас представљали даље, промовисали на неки начин. Увек се осећам као да ми је прва изложба, тај адреналин ме једноставно усрећује, испуњава и чини да се осећам узвишено, поготово што представљам моју отаџбину... Кад чују да сам из Србије, мало се изненаде, а онда потврђују да смо ми талентована нација.

Један господин ми је рекао да смо талентовани и за спорт и за уметност. И одмах је споменуо и Ђоковића, а све то ме испуњава поносом. Сваки комплимент који добијем, ја посветим мојој домовини, једноставно поделим га са њом, заиста, јака је то емоција, не може је свако разумети, треба је доживети, осетити пуним срцем", истиче са поносом наша саговорница Слађана Милошановић.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије