Њујорк: Вече поезије у Конзулату Републике Србије

У Генералном конзулату Србије у Њујорку приређено је песничко вече са Биљаном Обрадовић, којем су присуствовали поштоваоци њене поезије и превода из српске заједнице и америчких литерарних кругова.

Генерални конзул Владимир Божовић је у уводној речи, уз добродошлицу гостима, истакао да посвећеност Конзулата подршци културним и уметничким подухватима превазилази оквире јавне дипломатије.

Указао је на богато наслеђе Србије и креативност њених људи, како у земљи, тако и у иностранству, истакавши да и у космополитском Њујорку Србија има много тога да понуди.

Позвао је присутне на улагање заједничких напора у циљу остваривања одговарајуће препознатљивости наше културе и уметности.

Божовић је најавио наставак ангажовања Конзулата, укључујући и манифестације које ће се организовати на престижним културним адресама широм Њујорка. 

Током вечери,  Биљана Обрадовић је дала упечатљив приказ свог животног и уметничког пута, од одрастања у дипломатској породици до достизања статуса признате песникиње која има препознатљиво место у књижевном свету.

Са својим српским коренима и искуствима која се протежу од Грчке, преко Индије, до Сједињених Америчких Држава,

Обрадовић је упознала присутне са својом јединственом уметничком перспективом која налази своју публику широм света. 

Вече је завршено инспиративним читањем поезије и веома занимљивим разговором о уметничком изразу песникиње и њеним оценама о савременим поетским токовима у српској и америчкој књижевности.

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво