Сусрет младих музичара у Дески

Циљ оваквог вида дружења у Дески (Мађарска) био је да се ученици две основношколеске установе који се баве извођењем српског мелоса, или вокално или свирање музичког инструмента, међусобно упознају и прошире знање о традиционалној српској музици.

"Мислим да је било озбиљнијих тачака него прошле године, први пут је много тежак а ни други није много лакши, али имамо већ неко искуство. Мислим да смо имали квалитетнијих свирача него прошле године", каже организаторка Естер Вујичин.

"Срећемо се са овим ваннаставним музичким актовностима на оваквим пригодама, али то не значи да ми не сарађаујемо, наравно, то су наша деца, спремамо два хармоникаша...један је имао мало трему да се представи, а други ће се тек приказати другом приликом", каже учитељица Биљана Симуновић.

Педесетак младих извођача, међу њима и полазници школе "Тамбуре" из српске школе, као и вокалисти сеоске школе извели су најбоље музичке нумере.

"У односу на прошлу годину има више нумера, што с етиче нас и што се тиче мађарске школе...ја сам задовољна, мислим да је то било 45 минута лепог и корисног програма", каже Симуновић.

"Олакшавајући фактор је био Рувен са својом хармоником, увежбао је једну песму да их прати, није могао више јер је сломио прст, па није имао довољно времена да увежба. Вежбали смо два месеца да би они знали текст и мелодију, да би ја певала пратећи глас, да се не губе и да прате себе са малим инструментима, што је компликовано за малу децу", каже Естер Вујичин.

Саме припреме и учешће у програму оваквог садржаја пружају младим извођачима прилику да упознају широку музичку палету.

недеља, 01. септембар 2024.
27° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару