Читај ми!

Вече Љубивоја Ршумовића

Центар за културу Семберија, Бијељина
10. мај 2023, 19.00

У оквиру пете сезоне програмског циклуса „Поезија уживо!” Радио Београда 2, у Центру за културу Семберија у Бијељини 10. маја 2023. своју поезију говори песник Љубивоје Ршумовић.

Љубивоје Ршумовић (Љубиш, 3. јул 1939) дипломирао је на Филолошком факултету у Београду на Одсеку компаративне књижевности. Радио је на Радио Београду, затим на Телевизији Београд као аутор култних емисија за децу „Хиљаду зашто”, „Двоглед”, „Хајде да растемо, „Фазони и форе”. Био је директор позоришта „Бошко Буха”.
Написао је више од 90 књига, углавном за децу, међу којима су најпознатије: Ма шта ми рече, Још нам само але фале, Домовина се брани лепотом, Сунчање на месечини, Људи које срећом срећем, Три чвора на трепавици, Фазони и форе.
Добитник је великог броја награда и признања за свој рад: Књижевне награде Невен, Бранкове, Награде „Бранко Ћопић”, Награде „Мирослав Антић” и других. Добитник је и Посебног признања Златни микрофон Радио Београда, а недавно му је уручена и Повеља за животно дело Удружења књижевника Србије.

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара