Читај ми!

Од рајског врта до Kембелове супе

Проучавање историје хране и исхране спада у „бављење" културом свакодневице.

Захваљујући сличицама из свакодневног живота, било да је у питању гравира постављеног стола за свечаност, било цртеж на зиду египатске гробнице и сл. друштво неког периода нам се може изненада разоткрити. Закључци које можемо извући из сазнања о свакодневном животу људи у неком периоду никако нису без значаја.

Данијела Јовановић ауторка студије Од рајског врта до Kембелове супе указује да на свакодневици почивају велики догађаји, велика открића и све остало чиме се историја бави. Најважније од свега, чини нам се да нам та сазнања приближавају људе и њихово време што нам опет, омогућава поистовећивање, а последично и разумевање ранијих периода - или барем лакше подношење сопственог времена.

Емисују уређује и води Александар Дробац.

 

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње