субота, 24. дец 2022, 15:00
Уметност кувања
„Храна је све што смо ми. Наша националност, историја народа и ваша лична историја, ваш регион, град, племе и ваша породица. Храна је неодвојива од тих ствари од самог настанка човечанства”, рекао је Ентони Бурден.
Шта једемо данас? Каква је наша традиционална кухиња и како се она разликује данас од неког прошлог времена? Шта је то нова балканска кухиња? Шта значи отворити ресторан и водити га, а шта значи бити шеф кухиње? Шта значе Мишленове звездице и препоруке и где смо ми у односу на свет? И, на крају, да ли је кување уметност и наука или занат?
На ова и многа друга питања тражићемо одговор у суботу на таласима Радио Београда 2 у Чудној шуми, а гости ће бити Вања Пушкар, „New Balkan Cuisine", и Дејан Максимовић Макс, шеф кухиње.
Емисију уређује и води: Филип Грујић
Autor:
Филип Грујић
Будите са нама у новој ауторској емисији Филипа Грујића! Од 2. октобра сваке суботе у 15:00, Радио Београд 2. [ детаљније ]
Коментари