Читај ми!

Уметност кувања

„Храна је све што смо ми. Наша националност, историја народа и ваша лична историја, ваш регион, град, племе и ваша породица. Храна је неодвојива од тих ствари од самог настанка човечанства”, рекао је Ентони Бурден.

 

Шта једемо данас? Каква је наша традиционална кухиња и како се она разликује данас од неког прошлог времена? Шта је то нова балканска кухиња? Шта значи отворити ресторан и водити га, а шта значи бити шеф кухиње? Шта значе Мишленове звездице и препоруке и где смо ми у односу на свет? И, на крају, да ли је кување уметност и наука или занат?

 

На ова и многа друга питања тражићемо одговор у суботу на таласима Радио Београда 2 у Чудној шуми, а гости ће бити Вања Пушкар, „New Balkan Cuisine", и Дејан Максимовић Макс, шеф кухиње.

Емисију уређује и води: Филип Грујић

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње