Читај ми!

„Генетичка гастрономија"

Гордана Шурлан и Славен Продановић

 


Када једемо пилетину у коју је генетичким инжењерингом убачен хормон раста ћурке то је исто као да у тањиру помешамо пилетину и ћуретину, рећи ће нам сваки генетичар. Ипак, многи не верују у генетичку гастрономију и у процесе у којима се храна више конструише него припрема, уз тенденцију производње хране у лабораторијама . Досадашња индустријализација у производњи хране се најчешће правдала хуманим циљем решавањеа питања глади у свету. Да ли је то ипак мит, а главни циљ профит и доминација? Ко контролише семе контролише и храну, треба ли зато приоритет Србије да буде заштита конвенционалне производње и колико је она важна у времену несташице хране и гајења ГМО усева? У емисији говоре: др Гордана Шурлан, генетичар редовни професор на Пољопривредном факултету и др Славен Продановић, редовни професор, на Пољопривредном факултету, ужа научна област: генетика и оплемењивање биљака.

Aутор и водитељ: Дијана Ивановић

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње