четвртак, 21. апр 2022, 09:00
Шта знамо о јајима и фарбању јаја?
У ишчекивању Ускрса, у данашњој епизоди са др Радмилом Ресановић, професором Факултета ветеринарске медицине у Београду, разговарамо о јајима.
Шта све утиче на квалитет јаја? Како их чувати? Да ли је здраво конзумирати жива јаја? Од чега зависи чврстина и дебљина љуске?
Доц. др Немања Рајчевић са Биолошког факултета открива која све једињења присутна у биљкама могу бити искоришћена за фарбање ускршњих јаја, а указује и на њихове биолошке функције код биљака.
Проф. Момчило Б. Ђорђевић доноси занимљивости из света медицине.
Аутор емисије: Томица Мишљеновић
Autor:
Томица Мишљеновић
Eмисијa „Хоћу да знам“, посвећенa je популарној науци, која ће сваког четвртка од 9 до 10 сати, почев од 1. октобра 2020. доносити преглед вести и занимљивости из света науке, разговоре са истраживачима и одговоре на питања слушалаца. [ детаљније ]
Коментари