Читај ми!

Шта знамо о јајима и фарбању јаја?

У ишчекивању Ускрса, у данашњој епизоди са др Радмилом Ресановић, професором Факултета ветеринарске медицине у Београду, разговарамо о јајима.

 

Шта све утиче на квалитет јаја? Како их чувати? Да ли је здраво конзумирати жива јаја? Од чега зависи чврстина и дебљина љуске?

Доц. др Немања Рајчевић са Биолошког факултета открива која све једињења присутна у биљкама могу бити искоришћена за фарбање ускршњих јаја, а указује и на њихове биолошке функције код биљака.

Проф. Момчило Б. Ђорђевић доноси занимљивости из света медицине.

Аутор емисије: Томица Мишљеновић 

Хоћу да знам Хоћу да знам

Autor:
Томица Мишљеновић

Eмисијa „Хоћу да знам“, посвећенa je популарној науци, која ће сваког четвртка од 9 до 10 сати, почев од 1. октобра 2020. доносити преглед вести и занимљивости из света науке, разговоре са истраживачима и одговоре на питања слушалаца. [ детаљније ]

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње