Од злата јабука

Туциндан

У сусрет Божићу и Бадњем дану, некада су Срби практиковали обичај посебне, ритуалне припреме божићне печенице. Централна божићна животиња на трпези (најчешће прасе) се уочи Бадњег дана клала, тј. тукла, по чему је тај дан и добио име - Туциндан.

Аутор и водитељ: Марија Витас

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом