Разговори Вучића и Вучевића са председником Мађарске Шуљоком

Председник Александар Вучић је, после разговора с председником Мађарске Тамашом Шуљоком, рекао да су односи двеју земаља на највишем нивоу у досадашњој историји. Мађарску доживљавамо не само као политичког стратешког партнера већ и као искреног пријатеља. Србији је место у Европској унији и време је да Брисел испуни своје обећање о пријему земаља Западног Балкана, рекао је председник Шуљок. Са гостом из Мађарске, разговарао је и премијер Милош Вучевић. Србија остаје на европском путу, јер је наш стратешки циљ да постанемо део Европске уније, изјавио је Вучевић и додао да озбиљне реформе које се спроводе треба да се верификују отварањем кластера три. Истакао је да се грађани према Европској унији најчешће носе емоцијама "на прву лопту" и да код дела јавности незадовољство ствара притисак у вези са Косовом и Метохијом.

Пред Специјалним судом у Хагу настављено је суђење бившим вођама такозване Ослободилачке војске Косова Хашиму Тачију, Кадрију Веселију, Јакупу Краснићију и Реџепу Сељимију, који су оптужени за ратне злочине и злочине против човечности. Тужилаштво је најавило да ће данас сведочити 98. сведок, бивши припадник О-Ве-Ка Фатмир Сопи, о успостављању, структури и деловању у оквиру оперативне зоне Лаб.

У Дохи су у току преговори о ослобађању талаца и прекиду ватре у Појасу Газе. Због израелског напада на Иран заседаће Савет безбедности УН. Командант иранске револуционарне гарде упозорио је Израел да ће се суочити са "горким последицама" после напада на војне положаје у Ирану. Палестинске власти тврде да је најмање 47 особа погинуло у ваздушним ударима у Гази.

Један од најзначајнијих савремених српских писаца Радослав Вава Петковић, преминуо је у 72-гој години у Новом Саду. Рођен је 1953-ће
године у Београду, а већ 1979-те био је запажен са својим првим романом - "Пут у Двиград" - за који је добио награду "Милош Црњански". Следили су романи "Записи из године јагода", "Сенке на зиду" и "Судбина и коментари". Био је и колумниста дневних новина и недељника.

После освојеног турнира у Гвангџоу Олга Даниловић је од данас 52. тенисерка света што је њен најбољи пласман у каријери. Тријумф у Кини донео јој је помак од 34 позиције. Новак Ђоковић је остао на 4-ом месту АТП листе, а први је и даље Јаник Синер.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић
Уредници вести: Владимир Михајловић и Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи