Посебно признање Радио Београду од Теслине научне фондације

Теслина Научна Фондација која пуних 20 година ради на очувању лика и дела нашег и светског, Николе Тесле, је ове године посебно признање доделила Радио Београду, поводом нашег 100-тог рођендана!

Сарадња са ТНФ је остварена кроз емисију Вечерас заједно, која је посвећена нашим грађанима који живе и раде у иностранству, а која и сама ускоро обележава 55 година постојања.

О раду Теслине Научне Фондације – чији је циљ – допринос разумевању Теслиних патената и повезивање људи који се интересују за рад нашег научника и примену његових проналазака у модерном свету, смо говорили у нашој емисији Вечерас заједно, а о Николи Тесли, је Радио Београд јављао у много наврата. Поштовање и захвалност научнику, Радио Београд је исказао и постављањем бисте научника у фоајеу зграде, 1992. године. Током трајања пројекта – „Теслино планетарно посело“ у организацији Радио Београда, бисте Николе Тесле, рад вајарке Даринке Радовановић су постављене и згради Радио Новог Сада и националних радио станица Мађарске и Чешке.

На годишњој Конференцији Теслнине научне фондације, која се одржава сваког 13. јануара у хотелу Њујоркер, у Њујорку, видео презентацијом о овом пројекту и Радио Београду смо представили наш допринос очувању дела Николе Тесле.

Честитку је у наш студио, донела Маја Цветковић Сотиров, дечји писац и чланица Управног одбора Теслине Научне фондације.

Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи