Читај ми!

Завршена обилазница око Горњег Милановца

Приступна саобраћајница од Горњег Миланова до Такова свечано је отворена. Дуга је скоро 10 километара, а вредност радова била је 30 и по милиона евра. Председник Александар Вучић изјавио је на церемонији отварања да се Србија гради и да, колико је то могуће у овим немогућим условима у свету, спремно дочекује будућност. Наглашава да је таковски крај добио модерну саобраћајницу која изгледа као у Аустрији или Швајцарској.

Снажан циклон захватио је регион у ком се налази и Србија. Најдраматичније је у суседној Босни и Херцеговини где, како јављају медији, има 14 мртвих. Како јављају тамошњи медији, најтежа ситуација је у Јабланици. У то место послати су и спасиоци, али и војска. Рано јутрос погодио их је и земљотрес. Поплаве су погодиле и подручје Фојнице. Такође под водом су и делови Црне Горе и Хрватске, док је Србија на удару јаких пљускова.

Израел је око поноћи извео напад на подземни бункер у јужном предградју Бејрута у којем се одржавао састанак коме је присуствовао могући нови лидер Хезболаха Хашем Сафиедин. Низ гласних експлозија одјекује у близини аеродрома у Бејруту. Израелска војска упозорила је становнике више градова и села на југу Либана да се одмах евакуишу. Амбасадор Србије у Либану Милан Тројановић апеловао је на све држављане наше земље да се што пре региструју у амбасади како би се правовремено припремила листа за евакуацију.

У Србији је почела кампања "ХОЋУ", која за циљ има већи обухват имунизације школске деце против Хуманог Папилома вируса и смањење броја оболелих од рака грлића материце. Поред рака, хумани папилома вируси одговорни су за појављивање и других малигних болести, али и бенигних промена које угрожавају и отежавају животе. У нашој земљи рак грлића материце годишње однесе 700 живота.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредник вести Реља Трајковић и Тина Амић.


Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи