Читај ми!

Израел тврди да је убијен вођа Хезболаха Хасан Насралах

Израел наставља ударе на југ Либана, а Хезболах поново ракетира север Израела. После јучерашњег напада на Бејрут са циљем елиминације вође Хезболаха, Израел тврди да је убијен вођа либанске групе Хезболах Хасан Насралах. Поједини либански извори то негирају, а Хезболах још није коментарисао.

Ни пред Србијом, али ни пред читавим светом није лако време и мораћемо да радимо више и да поправљамо ситуацију у рударству и енергетици, сумирао је посету Њујорку председник Александар Вучић. Каже да су за напредак Србије први пут направљени неки важни кораци. После говора у Генералној скупштини Уједињених нација и сусрета са великим бројем светских лидера, оцењује да разговори о Косову и Метохији нису били лаки.

Данас је Међународни дан права јавности да зна. Повереник за информације од јавног значаја Милан Мариновић упозорава на велики број злоупотреба и истиче да несавесни адвокати и поједини грађани изврћу смисао закона што је узело маха. Каже да су у многим институцијама принуђени да користе своје ограничене ресурсе да би одговарили на бесмислене захтеве, чиме оштећују буџете тих органа власти, али и буџет Србије.

Поводом обележавања 106. годишњице од пробоја Солунског фронта, испред куће у којој је живео, откривена је спомен-биста деда Ђорђу Михаиловићу, човеку који је 60 година био чувар српског војног гробља на Зејтинлику. Преминуо је лане у 96. години и био је трећа генерација Михаиловића која је чувала српско војно гробље, где је и сахрањен.

Уредники водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Реља Трајковић и Ненад Селаковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи