Читај ми!

Култура тениса

Лидер тениске репрезентације Србије Новак Ђоковић каже пред дуел са Грчком у Београду да је важно да млади момци осете култ репрезентације и заједништво. Истиче да жели да ужива, да нема никакве планове и да тренутно мисли само на Дејвис куп. Меч Србије и Грчке за останак у Светској групи игра се за викенд у Дворани "Александар Николић" у Београду.Новак Ђоковић је на конференцији за медије уочи сусрета са Грцима истакао да су дуели у Дејвис купу нарочито важни због млађих тенисера. `Ово су ретке прилике да можемо да тренирамо у 'Пиониру', кошаркашком храму. Људи прате спорт, воле тенис, постоји култура тениса у граду и земљи последњих 20 година. Постоје резултати и људи то цене", нагласио је Ђоковић.

Рукометаши Војводине одбранили су титулу у Суперкупу Србије победивши Партизан са 24:22 (11:10) у хали "Борик" у Бањалуци. Велика борба у којој је првак првенства надиграо освајача националног купа. Новосађани од 2013. само два пута нису успели да се домогну овог трофеја. Црвена звезда је била боља 2017, а Металопластика 2022. године. Војводина данас у дуелу са  домаћим Борцем има прилику да освоји и Свесрпски куп.

Дуелом Спартака и ИМТ-а у Суботици почиње осмо коло фудбалске Суперлиге Србије. Црвена звезда сутра дочекује Напредак, док у недељу Партизан гостује ОФК Београду у Зајечару. У Првој лиги Србије утакмице седмог кола играју се од суботе до понедељка, за нашу емисију најављује их тренер ФК Земун Дејан Николић. У крагујевачкој дворани `Језеро`, почео је меморијални турнир `Легенде Радничког`, у знак сећања на Александра Гиговића Гигу и Дејана Брђовића. Прву утакмицу играју Војводина и Карађорђе, потом ће се надигравати Дубочица и домаћин Раднички, финале је на програму сутра. Наш саговорник је Алекса Брђовић, шеф тренерске струке у ОК Раднички.

 Извршни одбор Фудбалског савеза Србије (ФСС) именовао је Бранка Радујка за новог генералног секретара. У просторијама Спортског центра Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови одржана је седница којом је председавао председник  Драган Џајић. Радујко је на функцији заменио Јована Шурбатовића, који је почетком септембра разрешен дужности генералног секретара.

Три српске атлетичарке учествоваће на финалном митингу Дијамантске лиге у Бриселу. Ангелина Топић покушаће вечерас од 20.30 да направи ново изненађење у скоку увис, док ће дебитантске наступе у завршници најјаче атлетске лиге у суботу имати Адриана Вилагош у бацању копља и Милица Гардашевић у скоку удаљ. Настављена је шаховска олимпијада у обе конкуренције, игра се у Будимпешти, наша мушка екипа тренутно је врло конкурентна у борби за пласман. О свему томе у емисији у чијој реализацији учествују Слободан Малетић, Милан Биговић и Бранислав Јеррковић.

 Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.


 

 

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи