Читај ми!

Нова рунда дијалога у Бриселу у уторак

На северу Косова и Метохије већ 15-ти дан такозвана косовска полиција блокира зграде српских институција, па запослени не могу на своја радна места. Настављена су и хапшења Срба, као и заплена новца и докумената у Лепосавићу. Мере и активности које ће наша држава предузимати у наредном периоду, биће усмерене на чување мира и целе Србије, као и заштиту Срба на Косову и Метохији, рекао је премијер Милош Вучевић. Директор ПИО фонда за Космет Игор Симић каже да ситуација у јужној покрајини никад није била гора и да је најсличнија апартхејду. О актуелној политичкој ситуацији и одлукама државног врха у вези са кризом на Косову и Метохији данас ће говорити председник Александар Вучић, уз пренос на нашем програму у 18 часова. Нова рунда дијалога на нивоу главних преговарача Београда и Приштине биће одржана у у торак у Бриселу.

У Зрењанину је свечано обележен почетак серијске производње аутомобилских гума, у фабрици кинеске компаније "Линг лонг". Реч је о
највећој директној инвестицији у Србији, до сада вредној близу милијарду долара. Пројектована годишња производња је 13,82 милиона гума.
Председник Александар Вучић рекао је да ће бити запослено више од 1.800 српских радника и да је инвестиција од изузетне важности за цео
Зрењанин. Најавио је да ће до марта или до маја бити завршена и фабрика воде.

Настављене су борбе у руској Курској области. Москва  тврди да су руске снаге у контраофанзиви, што је потврђено и у Кијеву. Руси напредују у правцу Покровска, где се воде тешки окршаји. У руском гранатирању Харкова има жртава. Председник Русије Владимир Путин упозорио је да директно учешће западних земаља у рату с Украјином мења суштину сукоба.

У Појасу Газе настављене су израелске војне операције и рације на Западној обали. Премијер Израела Бењамин Нетањаху тврди да  би требало извршити већи притисак на Хамас да прихвати нови предлог споразума о Гази. Уједињене нације осуђују убиство припадника Агенције за помоћ палестинским избеглицама, док Вашингтон од Израела тражи информације о томе.

На пумпама у Србији, од 15 часова гориво је јефтиније по три динара у односу на претходних седам дана. Литар евро дизела кошта 191 динар, а литар бензина 176 динара.

Миомир Кецмановић и Аристотелис Танос отвориће сутра у 15 часова дуел тенисера Србије и Грчке за останак у Светској групи Дејвис купа,
одлучено је жребом у Београду. После њих двојице, Новак Ђоковић ће играти са Јоанисом Силасом. У недељу програм почиње дубл мечом у 13 часова. С једне стране биће Новак Ђоковић и Хамад Међедовић, а с друге Петрос Циципас и Димитрис Азодис.

Уредник и водитељ Мирослав Војводић.

Уредници вести Реља Трајковић и Ирена Јеловац.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи