Читај ми!

Осми дан блокаде српских институција на северу КиМ

Осми дан траје блокада зграда српских институција на северу Косова и Метохије. Због узурпирања српских установа, Удружење грађана косовско-митровачког округа, најавило је да ће од 18 часова, почети вишедневна блокада административних прелаза према Косову и Метохији. Остаће отворен само прелаз Кончуљ. Такозваној косовској полицији јутрос се јавио представник Српске листе Зоран Тодић, који је четврти челник српских институција на северу покрајине, чије је објекте узурпирала Приштина. Тодић је после саслушања због наводног фалсификовања докумената, изјавио да је реч о класичном политичком процесу и удару на све што има везе са Србијом.

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће до краја октобра бити завршен пројекат за изградњу тунела Кадињача, као и да ће већ у новембру почети радови. Тада се очекује да буде завршена и обилазница око Ужица, рекао је Вучић мештанима Бајине Баште током обиласка дестилерије Тим "Стара песма". Трећег радног дана у западној Србији, председник је са председником Републике Српске Милорадом Додиком, обилашао мост на граничном прелазу Каракај код Малог Зворника. Рекао је да се путевима Шабац - Лозница и Лозница - Мали Зворник отвара Подриње, ка Бајној Башти и Зворнику.

Настављене су борбе у руској курској области. Тешки окршаји воде се код Покровска. На удару руских снага су Кијев, Суми, Харков и Чернигов. Украјински председник Володимир Зеленски стигао је у ваздухопловну базу ''Рамштајн'' у Немачкој, где ће учествовати на састанку Контакт групе за одбрану Украјине.

Бензин је појефтинио три динара и од 15 часова до наредног петка, литар ће коштати 179 динара. Цена дизела остаје непромењена и износи 194 динара по литру.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредници вести Реља Трајковић и Тина Амић.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару