Читај ми!

Генерација будућности

Кик бокс репрезентација Србије остварила је велики успех на Светском првенству за јуниоре и кадете које је одржано у Будимпешти, пошто је освојила чак 16 медаља! У нашем савезу, на чијем је челу Душко Басрак, желе да управо младост и квалитет буду главни адути овог спорта код нас, да с поносом можемо да представимо гренерацију која долази. Гост у студију је тренер у стручном штабу нашег државног тима Владимир Боговић.

Биће са нама овог суботњег поподнева и Милан Јанковић из Академске инклузивне асоцијације АИА, која од почетка постојања, већ 24 године, пружа подршку особама са хендикепом, преваходно младима у високом образовању, бори се за што бољи бољи положај особама са хендикепом, едукује различите субјекте о значају инклузивности и обезбеђивању подршке особама са хендикепом, ради њиховог укључивања у различите активности. Уз све остало о чему брину, чланови асоцијације приређују и Инклузијаду, у оквиру које је-од 2011. године- учествовало преко 3.000 младих са и без хендикепа, ове године желе да направе искорак и организују музички фестивал , биће то 29. септембра, уз бесплатан улаз за посетиоце , место одржавања- Звездарска шума у Београду. Легенда каже да звезде најлепше сијају управо на Звездари- нека срећна звезда буде и уз чланове ове асоцијације и све који поштују њен рад.

Радио Београд се међу првима опростио од Борисава Боре Ђорђевића, музичара, поете, књижевника, боема, спортисте у души. Део данашње емисије посветићемо управо лидеру Рибље чорбе, који као да је био део свих наших породица, једноставно- НАШ, отуда овај губитак посебно боли. Чућемо сведочења и реакције његових сабораца Вицка Милатовића, Момчила Бајагића, Николе Чутурила, Жике Јелића и Галета Кербера, уз најлепше баладе настале у музичкој радионици једног од највећих српских бендова свих времена.

Током емисије чућемо и шта је актуелно у свету културе, најавити фине изложбе, књижевна и музичка дешавања, док ће визет кулинарства Милијан Стојанић саопштити нови предлог јеловника за недељни ручак. У реализацији емисије учествују Дарко Милосављевић, Катарина Епштајн и Љубинка Добриловић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару