Корак до вечности

Новак Ђоковић ће сутра најзад бити у прилици да на јави одсања свој сан и да, поред свих незаборавних успеха, у своју колекцију тријумфа упише и победу на турниру Олимпијских игара. Истина, његов ривал с друге стране мреже, суперталентовани Карлос Алкараз, уз све `брљивости` које собом носи младост, игра у фантастичној форми и биће занимљиво видети овај дуел две тренутно неприкосновене тениске фигуре планете. Тај меч, за који влада огромно интересовање широм света, игра се сутра од 14 часова. Данас у дуелу за бронзу, од 17 часова, играју Музети и Ожер Алијасим. Код дама, неочекивано финале, на програму је данас од 15 часова и 30 минута- за најсјајније одличје надметаће се Хрватица Векић и Кинескиња Жанг.

Новак Ђоковић каже да овде неће стати, да иде на злато, о томе уосталом дуго машта. Као колекционари играчкица којима фали још само једна, тако и он- даће све од себе да освоји Париз. У главном граду Француске, међутим, своје учешће су завршили одбојкаши- меч трећег кола играће вечерас са селекцијом Канаде, али тај дуел је без такмичарског значаја, јер Србија нема чак ни теоретску шансу да се домогне четвртфинала. Српски џудисти и џудисткиње изгубили су и у реперсажу екипног такмичења од селекције Бразила са укупним резултатом 4:1, а једини поен  поново је донела Милица Жабић, ипоном против олимпијске шампионке Беатрис Суозе, у категорији преко 70 килограма. Бразилка је, иначе, јуче постала олимпијски првак у појединачној конкуренцији. Српска атлетичарка Ангелина Топић, упркос пласману, због повреде неће моћи да се такмичи у финалу дисциплине скок увис на Олимпијским играма у Паризу. Храбра и одлучна, јуче је изборила завршницу такмичења, али даље не може, не дозвољавају лекари. Има напрснуће фибуле у пределу скочног зглоба десне ноге.

Веслачица Јована Арсић била је прва у Ц финалу женског скифа у трци на 2000 метара и, као 13. у генералном пласману, окончала учешће на ОИ. У друмској трци бициклиста Србију представља Огњен Илић. Кошаркашице играју са Шпанијом за прво место у групи, ватерполисти се у 19.30, без права на грешку, састају са Француском, док ће у 21.00 на терен кошаркаши, којима је противник Јужни Судан. Најзад, играће вечерас и већ поменути одбојкаши, утакмицом са Канадом опраштају се од Париза.
Екипа Радио Београда и данас се јавља из Париза са актуелностима, а чућемо и како, у ком расположењу, олимпијска надметања прате личности познате из медија. О Олимпијским играма говоре за нашу емисију глумица Горица Поповић, новинар Александар Гајшек, Драги Јелић из Ју групе, фолк певач Александар Илић, 
 тв водитељка Гордана Стијачић, афористичар Бојан Љубеновић и боксерска легенда Драгомир Вујковић.
 
Наше колеге Снежана Пантовић, Слободан Малетић, Дејан Николић и тон мајстор Горан Гордић налазе се на својим позицијама у Паризу. Витез кулинарства Милијан Стојанић има спреман предлог јеловника за недељни ручак, а ми у студију- галерију лепих, ванвременских песама за пријатно поподне. У реализацији емисије из студија 1 учествују Саша Хајдин, Катарина Епштајн и Љубинка Добриловић.
 
Уредник и водитељ је Жељко Стефановић
 
 
 
 

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару