Читај ми!

Београдска регионала 

Аутохтонхе, регионалне, одомаћене сорте воћа и грожђа, посебни и специфични месни и млечни производи, карактеристични и јединствени производи пчела представљају оригиналност и дела наших људи земље и региона. Многобројни страни туристи уживају у туристичким потенцијалима, а непца региструју нешто што се дуго памти, наше мирисе и укусе, гастроспецијалитете и у последње време све више продукте наших винограда. Много тога из наших али и винограда и подрума окружења могло је да се проба крајем априла у београдском хотелу Метропол на чувеној Регионали.

У отежаним условима, због озбиљног недостатка влаге, ратари у Војводини завршили су пролећну сетву. Посао се обављао скоро месец и по дана, јер су произвођачи тражили погодан тренутак који би одговарао и хибриду и врсти семена.

Током ове скраћене радне недеље, као и током два радна дана пре празника поново је кукуруз заузео примарно место у трговању чинећи 65% укупног промета. Раст цена свих пољопривредних производа се наставио.

Топлица је изузетно богата аутохтоним сортама воћа које се гаје на том подручју стотинама година. Један од чувара традиције је професор воћарства на Топличкој академији, који има више од 30 старих сорти јабука и 20 врста крушака и трешања, које је сам калемио.

Уредник и водитељ Душан Величковић.

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње