Читај ми!

Торлак почиње студију процене имунитета становништва

Институт за вирусологију, вакцине и серуме "Торлак" од 13. маја почиње студију "Процена имунитета становништва против вакцинама превентабилних и других актуелних инфекција у граду Београду". Сви заинтересовани грађани могу бесплатно да провере свој вакцинални и имунолошки статус. Више информација чућемо од др Јелене Протић, руководитељке медицинске службе за лабораторијску дијагностику Торлак.

У емисији настављамо да пратимо ситуацију на регионалној депонији Дубоко крај Ужица. Пожар је локализован, ситуација је боља, али ће гашење потрајати још неколико дана. У јутарњем програму чућемо и анализу ове ситуације.

Сазнаћете и како научници Факултета инжењерских наука у Крагујевцу развијају софтвер Интелхеарт како би помогли лекарима у дијагностици пацијената са срчаном слабошћу.

Поводом Међународног дана Црвеног крста и Црвеног полумесеца у програм ће нам се укључити Нина Савчић, стручна сарадница за информисање у Црвеном крсту Србије. Она ће најавити и активности које ће бити спроведене у оквиру Недеље Црвеног крста.

Пред сам крај емисије чуемо извештај наше музичке уреднице Катарине Епштајн након прве полуфиналне вечери Песме Евровизије.

Уредник и водитељ Миша Стојиљковић

Пробудите се уз Радио Београд 1!

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара