Читај ми!

Радионице - "Оснажи ме мислима"

У последње време, а посебно након прошлогодишњих злочина у ОШ Владислав Рибникар и Малом Орашју и Дубони, често чујемо како је код деце и младих неопходно развијати емпатију и разумевање сопствених и туђих осећања. Управо овим темама баве се стручњаци који раде са децом узраста од 12 до 14 година у окриву радионица названих "Оснажи ме мислима". За сада се спроводе у Београду, Ново Саду, Нишу, Крагујевцу и Суботици, али могуће је да ће се проширити и на друге градове. О томе како изгледа процес рада и који се метод примењује, колега Миша Стојиљковић разговарао је са координаторком ових радионица Јованом Вучковић Јанић.

У матичне књиге рођених позаревачке службе у 2023. години, први пут је уписано мање од 1000 особа. Заправо у Општој Болници ка којој гравитира цели Браничевски округ рођено је 862 деце, а разлику чине деца рођена у иностранству и држављани земаља бивше СФРЈ. Који су узроци за константан пад броја рођених у овом крају, преноси нам Александра Марковић.

Данас у Малмеу почиње Песма Евровизије. Вечерас је на програму прво полуфинале у којем под редним бројем два наступа наша Теја Дора са песмом Рамонда. Директан пренос Песме Евровизије можете пратити од 7. до 11. маја на програмима Радио - телевизије Србије.

Од данас емитујемо редовну рубрику Од Атине до Париза коју наша спортска редакција припрема у сусрет Олимпијским играма које се овог лета одржавају у Паризу. Саговорник Милоша Панића је стрелац Дамир Микец.

Уредник и водитељ Биљана Шујдовић.

Ухвати дан Ухвати дан

Autor:
Група аутора

Јутарњи програм Радио Београда 1!   Ако сте помислили да је то према чувеној латинској изреци "Carpe diem" - у праву сте.  [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара