Читај ми!

Самбо елита у Новом Саду

Међународна самбо федерација (ФИАС) поверила је Србији и Новом Саду организацију Европског првенства, које ће се одржати од 9. до 12. маја. Репрезентација Србије ће на скупу најбољих самбо бораца имати 43 такмичара, 38 у спортском, а пет у комбат самбу. Наш гост је репрезентативац Стефан Жупарић, освајач бројних медаља и признања на европским и светским надметањима у овом спорту

Европско првенство у фудбалу за глуве и наглуве одржаће се у турској Анталији од 20. маја до 1. јуна. Фудбалска репрезентација глувих Србије остварила је фантастичан резултат и по први пут у историји након 50 година изборила пласман на престижно надметање. Овај историјски успех круна је дугогодишњег рада и преданости спортиста који су успели да савладају бројне препреке и остваре овај сјајан резултат. Пласман на Европско првенство отвара врата и учешћу на Олимпијским играма у Јапану, где би фудбалска репрезентација Србије имала прилику да се такмичи са најбољим селекцијама на свету. У гостима су нам Немања Симић и Милорад Поповић, упознаћемо се са успесима ове селекције и сазнати ако теку припреме за велико такмичење.

Туга голема надвила се над Србију током ова два дана, и небо је плакало над недужним жртвама људског лудила у основној школи Владимир Рибникар, односно у Дубони и Малом Орашју, где је данас- уз помен- одржан и меморијални фудбалски турнир, допринос су дали и омладинци Црвене звезде и Партизана. Из насеља Равни Гај јавља нам се Биљана Обрадовић, у име црно-белих износи своје тужне, претужне утиске. Сениорски тим Звезде обезбедио је титулу првака Србије за ову сезону, чућемо и како је постављен камен темељац за национални стадион у Сурчину, ту је и разговор са Бојаном Дошеном и Стахињом Бунчићем, нашим репрезентативцима у џудо спорту, који су пре неколико дана освојили бронзану медаљу на шампионату Старог континента.

Од данас крећемо са серијом разговора под називом `Од Атине до Париза`, у сусрет предстојећим Олимпијским играма. Витез кулинарства Милијан Стојанић има предлог јеловника за Ускршњи ручак. Говорићемо и о стрељаштву и боксу,а ту су- као и сваке суботе- прилози и звучни записи из света културе, јавног и уметничког живота.

А музика- на Велику суботу, само домаћа, лагана, каква доликује овом дану. У реализацији емисије учествују Саша Хајдин, Катарина Епштајн и Ђорђе Радосављевић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара