Читај ми!

Скупштина Србије о избору нове Владе Србије

Посланици Скупштине Србије други дан расправљају о избору нове владе, а у парламенту су мандатар Милош Вучевић и кандидати за министре. Подршку су најавиле посланичке групе владајуће коалиције, док је опозиција критиковала предложени састав новог кабинета у Немањиној. Рад парламента данас је продужен, те ће заседање трајати и после 18 часова. Крајњи рок за формирање Владе је 6-ти мај.

Сутра ће бити обележена прва годишњица масовног убиства у Основној школи „Владислав Рибникар" у којем су страдали - деветоро ученика и радник обезбеђења. Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић најавила је да ће бити одржан програм "Буђење", којим би требало да се означи „почетак вишеслојног процеса меморизације". Истакла је да ће сутра - пре свега породице убијене деце - имати прилику да достојанствено изразе свој бол, сећање и патњу. Министарка је за Ер-Те-Ес најавила да ће сваки трећи мај бити дан огромне туге и сећања на жртве.

РЕМ је позвао медије да на годишњице масовних убистава у Основној школи "Владислав Рибникар" и селима Дубона и Мало Орашје затамне екране, односно обуставе програм у трајању од једног минута, уз текст - "Трећи и четврти мај 2023-ће године. Памтимо". Медији се позивају  да програм обуставе сутра у 8 часова и 41 минут и  прекосутра у 22 часа и 32 минута.

Лидери Хамаса разматрају египатски предлог о примирју и о ослобађању талаца. Данас ће, кажу, послати одговор. Демонстранти у Тел Авиву блокирали су ауто-пут Ајалон, позивајући израелску владу да постигне договор с Хамасом о ослобађању талаца. Пропалестински протести који су почели на америчким универзитетима проширили су се на најмање 50 кампуса широм света.

Организатори Песме Евровизије саопштили су да задржавају право да уклоне палестинске заставе уколико буду истакнуте на такмичењу које ће се одржати следеће недеље у Малмеу. Саопштење је уследило услед појачаних тензија око учешћа Израела и јер се очекује да ће пропалестинске групе организовати велике протесте у Малмеу. Посетиоцима ће бити дозвољено да истичу заставе земаља учесница и заставу дугиних боја, саопштили су из Европске радиодифузне уније.

Председник Александар Вучић је - у згради Председништва - примио делегацију Боксерског савеза Србије која је на недавно одржаном Европском првенству у Београду освојила историјских 20 медаља. Вучић је захвалио боксеркама и боксерима за - како је рекао - радост коју су донели земљи, и што су децу вратили у спортске сале. Сара Ћирковић је истакла како ће наставити да тренира и да се нада медаљи на Олимпијским играма у Паризу.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Владимир Михајловић и Ненад Селаковић.

Продуцент Александар Радовић.


Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара