Читај ми!

Реприза

О павиљону „Цвијета Зузорић”

Уметнички павиљон „Цвијета Зузорић” је изложбена зграда у Београду, на Калемегдану, која се налази у парку Мали Калемегдан уз југоисточни фронт Београдске тврђаве. Подигнута је у периоду између 1927. и 1928. године према пројекту архитекте Бранислава Којића, у духу арт деко архитектуре. У згради је седиште Удружења ликовних уметника Србије.

Уметнички павиљон је у време подизања имао такав значај за културни живот Београда да је поистовећиван са ликовним животом и ликовним догађајима тога времена. Имао је значајну улогу у ширењу ликовне културе и одржавању ликовног живота у Србији између два рата.Уметнички павиљон је у време подизања имао такав значај за културни живот Београда да је поистовећиван са ликовним животом и ликовним догађајима тога времена. Имао је значајну улогу у ширењу ликовне културе и одржавању ликовног живота у Србији између два рата.

У вечерашњој емисији Радина Вучетић, ауторка књиге "Европа на Калемегдану", говори о стварању уметничке публике у Београду између два светска рата. Било је то време када је Србија крупним корацима сустизала Европу и у сфери уметности, па је и недостатак институција коначно превазиђен. Чућемо да је осим отварања "Павиљона Цвијета Зузорић" Београд постао и место других важних догађања везаних за уметност. 

Аутор емисије: Ребека Леви.

Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара