Читај ми!

Реприза

Витомир Циле Богић

Током 2024. године, у којој Радио Београд обележава 100 година постојања, у оквиру емисије ''Код два бела голуба'' сваког понедељка слушаћемо емисије које говоре о историји наше радио станице, и о људима који су стварали ту историју.

Почеци радио-драмског израза у нашој радиофонији сежу далеко у прошлост – првог дана емитовања станице „Београд-Раковица“, октобра 1924. Витомир Богић рецитовао је „Тираду о пољупцу“ из Ростанове драме „Сирано де Бержерак“.Временом је радио-драмска уметност на таласима Радио Београда градила углед, основана је стална радио-драмска трупа, да би у „златном периоду“ почев од седамдесетих година аутори Драмског програма Радио Београда убирали награде са најзначајнијих светских фестивала радио-драмске уметности. Почеци радио-драмског израза у нашој радиофонији сежу далеко у прошлост – првог дана емитовања станице „Београд-Раковица“, октобра 1924.

Витомир Богић рецитовао је „Тираду о пољупцу“ из Ростанове драме „Сирано де Бержерак“.Временом је радио-драмска уметност на таласима Радио Београда градила углед, основана је стална радио-драмска трупа, да би у „златном периоду“ почев од седамдесетих година аутори Драмског програма Радио Београда убирали награде са најзначајнијих светских фестивала радио-драмске уметности.  О глумцу Витомиру Цилету Богићу је у својој Историји српског позоришта Боривоје Стојковић написао: „Један од најобразованијих и најактивнијих глумаца на београдској сцени Витомир-Циле Богић, био је тумач великог броја значајнијих улога, нарочито у салонском репертоару, у времену између два рата." У вечерашњој емисији говоримо о глумачкој каријери Витомира Цилета Богића. 
                   

Аутор емисије: Алмира Котло

Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара