У Уједињеним нацијама представник Рома говорио на ромском језику

У седишту Уједињених нација у Њујорку одржан је свечани скуп поводом Међународног дана сећања на жртве холокауста који се обележава поводом дана када је 1945. совјетска Црвена армија ослободила нацистички концентрациони логор Аушвиц. Окупљенима се, на ромском језику, обратио представник немачких Синта и Рома Кристијан Пфајл, а песму „Аушвиц има велику зграду…“ извела је Петра Гелбарт, активисткиња и потпредседница Чешке ромске уније.

Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије и Ромски информативни центар одржали су прошле недеље у Крагујевцу округли сто са циљем да сагледају процес приступања Србије Европској унији кроз Поглавља 23 и 24 - са посебним акцентом на заштиту права Рома и Ромкиња.

У извештају Европске комисије против расизма и нетолеранције (ЕЦРИ), наводи се да су мобилни тимови који раде у оквиру Центра за социјални рад у Сарајеву, допринели бољој интеграцији и инклузији деце ромске популације, која већину времена проводе на улици.

Емисију припрема и води Уна Бериша.

 

 

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи