Горушица

Уживање у празничној трпези и разним ђаконијама неки су платили горушицом. Ако сте имали осећај пецкања у грлу и око груди, мислите да вам није пријало нешто што сте управо појели јер вам је од‌једном страшно непријатно у пределу грудног коша - добро нагађате, врло је могуће да је у питању горушица. Колико је опасна горушица и да ли је сода-бикарбона решење, откриће нам доктор Александар Симић, гастроентеролог. Са њим је разговарала Николина Миљковић.

Здрави били

Autor:
Редакција Јутарњег програма Ухвати дан

Сваког четвртка у рубрици „Здрави били“ говорићемо о превенцији и здрављу. Свако време има своје специфичности када је реч о здрављу. У прошлости је становништво страдало у разарајућим епидемијама, а томе је доприносила лоша здравствена заштита, хигијенски услови и животне навике. Како је напредовала медицина, људи су постали свеснији како да спрече обољевање од неких болести, почели су да воде рачуна о превенцији, исхрани, физичкој активности. Због тога се неке болести чак сматрају искорењенима, а живот је постао квалитетнији и дужи. [ детаљније ]

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње