Читај ми!

Орден заслуга за народ

За дугогодишњи рад и активност на пољу еманципације Рома, Милорад Додик, председник Републике Српске, одликовао је поводом дана Репулике, 9. јануара, проф. др Драгољуба Ацковића , вишегодишњег радника и ствараоца на пољу очувања и развијања културе и традиције Рома, орденом „Заслуга за народ“.

Пуних пет деценија, проф Ацковић, заједно са бројним колегама и пријатељима је радио на унапређењу положаја и видљивости Рома, и постигао значајне резултате.

О овоме, вечерас, разговарамо са њим.

Окружни суд у Прешову у Словачкој је утврдио да су ромски ђаци незаконито распоређени у „специјална“ одељења за децу са менталним сметњама у локалној основној школи и да је за овакво стање одговорно Министарство просвете. Утврђено је да су институција за грађанска и људска права али и школа извршили дискриминацију према ромским ученицима и да поред извињења оштец́енима, тужени морају да плате одштету од 5.000 евра како би надокнадили ову штету.

Емисију припрема и води Уна Бериша.

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи