Запошљавање вишеструко рањивих особа

У оквиру програма Немачке развојне сарадње „Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији“ који спроводи ГИЗ, у сарадњи са Министарством за људска и мањинска права и друштвени дијалог, спроведен је пројекат за подршку у пилотирању концепта за укључивање вишеструко рањивих особа на тржиште рада. Пројекат су спровели Фондација „Ана и Владе Дивац“ и Удружење ромских студената из Новог Сада. Концепт пилотирања је настао као резултат сарадње са институцијама и организацијама цивилног друштва из Немачке, и уз подршку тима међународних и домаћих стручњака, који су прилагодили модел српском контексту.

Мрежа европских ромских невладиних организација - ЕРГО, поздравила је помињање Рома у овогодишњем Годишњем истраживању одрживог раста Европске комисије, и то у контексту подршке њиховом приступу запошљавању. Такође, поздрављају  посвећеност примени „Уније једнакости", која укључује важне стратегије, као што су -  Акциони план за борбу против расизма и Стратешки оквир за Роме за једнакост, инклузију и учешће.

Припрема и води Гордана Нешовић.

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи